Zahed Tai-Eddin

shabtisZahed is een kunstenaar uit Engeland en komt oorspronkelijk uit Aleppo, Syrië.

Lees meer...

Broken obelisk

Broken obelisk bij Rothko kapel2 HoustonBroken Obelisk is een beeldhouwwerk van de Amerikaanse kunstenaar Barnett Newman.

Lees meer...

Aïda

Guiseppe VerdiAïda is een van de vele prachtige opera's die Guiseppe Verdi (1813-1901), de grote Italiaanse componist, schreef.

Lees meer...

Akhnaten, de opera

AchnatonHet oude Egypte heeft ook musici aangezet tot het componeren van werken die geïnspireerd zijn op deze boeiende cultuur.

Lees meer...

An Egyptian Widow

An Egyptian widowHet Rijksmuseum in Amsterdam heeft enkele schilderijen van Lourens (later Sir Lawrence) Alma-Tadema in zijn collectie.

Lees meer...

Geïnspireerd door Egypte!

De fascinatie voor Egypte heeft menig kunstenaar, ontwerper, architect, filmmaker, componist, schrijver en dichter geïnspireerd in hun werk. Hoe meer je erop gaat letten, des te meer kom je tegen. Daar wordt in dit thema aandacht aan besteed. Het is een wat non-conformistische, maar eveneens interessante manier om naar het oude Egypte te kijken. Mocht u ook iets tegenkomen wat teruggrijpt op deze boeiende, oude cultuur, neem dan gerust contact op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .