Auteur en redactie

Joke Baardemans, auteur, eindredacteur en webmaster

joke1In het verleden heb ik diverse colloquia kunstgeschiedenis gevolgd en in aanraking gekomen met het oude Egypte. Door cursussen en colleges is de gedrevenheid om meer te weten te komen over deze bijzondere cultuur alleen maar toegenomen. Inmiddels heb ik 5 jaar egyptologie gestudeerd aan de universiteit van Manchester, het 'Certificate in Egyptology' behaald en vervolgens in juli 2019 mijn 'Diploma in Egyptology' award ontvangen.  Aan de uni van Exeter heb ik een module Nubische geschiedenis gevolgd. Voor een breder inzicht in de grafcultuur heb ik aan de universiteit van Oxford deelgenomen aan een module Ritual and Religion in Prehistory. Inmiddels verdiep ik me verder in het hiërogliefenschrift.
Petra Lether, redacteur en adviseur vormgeving

Petra LetherBij het schrijven word ik door diverse mensen, die de artikelen kritisch volgen en mij soms ook inhoudelijk van advies dienen, ondersteund.  Petra Lether, die ook al jaren intensief cursussen volgt, actief bestuurslid is van Stichting Mehen en vele reizen naar Egypte heeft gemaakt, is onmisbaar inzake tekstcontrole en het  aanleveren van beeldmateriaal. Daarnaast fungeert zij als klankbord bij het zoeken naar nieuwe onderwerpen.

 

(Laatste update 26-04-20)


Auteursrecht
Het auteursrecht op de inhoud van deze website berust bij de redactie van www.beeldvanegypte.nl. Indien u gebruik wilt maken van artikelen, in welke vorm dan ook, neem dan contact op met de auteur.