De meest opvallende monumenten van het oude Egypte zijn wel de sfinx en de piramides. Al eeuwen spreken ze tot de verbeelding van velen. Het zijn parels van een boeiende cultuur, een cultuur die nog veel meer interessante schatten heeft voortgebracht. Het oude Egypte zou met recht de bakermat van onze beschaving kunnen worden genoemd.
De imposante tempels, graven en bijzondere dodencultus: dit alles wekt een ongekende nieuwsgierigheid op. In de zoektocht naar het wie, wat waarom en hoe, is al veel geschreven. Het blijft een uitdaging om te ontdekken hoe de oude Egyptenaren leefden, werkten en waar zij in geloofden. Deze site bevat informatieve en veelzijdige artikelen die daar betrekking op hebben.

De oud-Egyptische cultuur is een grote puzzel waarvan nog veel stukjes ontbreken. Moderne technologieën zorgen voor steeds meer informatie. Deze ontwikkelingen en de daaruit voortvloeiende inzichten houden de discussies over het oude Egypte levendig. Als de artikelen vragen oproepen mailt u dan gerust! 

Veel leesplezier!


Joke Baardemans, auteur

Auteursrecht
Ik besteed veel tijd en aandacht aan het schrijven en vergaren van verantwoorde informatie. Het is weinig respectvol als men zonder overleg gebruik maakt van mijn creaties. Het auteursrecht berust bij de redactie van www.beeldvanegypte.nl. Indien u de artikelen wilt gebruiken, voor welk doel dan ook, mail me dan even.