Heilige Heldinnen is een bescheiden dichtbundel waarin 30 godinnen in de schijnwerpers staan.

Een vleugje fantasie, historische overdracht en liefde voor een bijzondere cultuur kenmerken dit boekje. Hierin worden diverse godinnen uit het oude Egypte op een ludieke en soms schalkse wijze belicht. Met een knipoog naar de complexiteit van het godendom wordt in woord en beeld uiting gegeven aan eigenschappen en verschijningsvormen.

Nieuwsgierig?

Uiteraard kunt u dit boekje kopen. Het kost € 15,- (hardcover en genaaid gebonden). Echter, wees er snel bij. Het boekje is in een zeer beperkte oplage gedrukt. U kunt het ook reserveren en betalen zodat wij het u bij gelegenheid persoonlijk kunnen overhandigen of per post kunnen toesturen (+ € 4,- portokosten). Stuur een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.als u het boekje wilt aanschaffen!

Nog slechts enkele exemplaren beschikbaar!


foto boekje 1 van 1
LEZERSREACTIES:

1
Wat een prachtig boekje hebben jullie gemaakt!

Alle tekeningen zijn in overeenstemming met het naastgelegen gedicht. (Het lijkt net of jullie naast elkaar gezeten hebben met tekenen en schrijven)

Het geheel ademt duidelijk jullie passie voor het oude Egypte. Mooi om te zien.

Petra: Hoe heb je tekeningen gemaakt? Aan de hand van een voorbeeld? Echt mooi getekend! Leuk is ook het enkele kleurtje dat een extra accent geeft aan de zwartwit tekeningen.

Joke: Knap gemaakt al die gedichten. Leuk is ook hoe jij speelt met de dichtregels: Je houdt consequent een vast patroon aan: Van het bovenste deel van het gedicht rijmen steeds de tweede en de vierde regel en van het onderste deel de tweede en de laatste en de twee voorlaatste regels. Heel apart!

Hartelijk dank voor dit kunstwerk! Jullie hebben er vast veel plezier in gehad om dit te maken.

Echt heel bijzonder!

2
Een paar maal heb ik hardop gelachen: wat een leuke combinatie van weetjes en gedachtenkronkelingen! En Petra: prachtige tekeningen met mooie accenten!


3
Ik heb al wat gesnuffeld in jouw boekje.Ik stond versteld van jouw woord-"Spielerei". Bijzonder aardig dat in dit werkje zo gedemonstreerd te zien!


4
Even een reactie op jouw prachtige boekje, Joke. Het is echt een juweeltje, wat zonde dat er maar een beperkte oplage is, het verdient een groter publiek!


5
Ik heb het boekje meteen gelezen en bekeken. Ik heb werkelijk genoten van jouw gedichten en ‘puns’ en ook van de illustraties door Petra. Complimenten! Het boekje is een heel mooie aanvulling van mijn boekencollectie over het Oude Egypte.